Hovädzí guľáš s gratínovanými zemiakmi
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : rakúska
Recept pridaný: 07.08.21
Ingrediencie
Hovädzí Guľáš
- 1 Kg Hovädzie mäso
- 500 ml Hovädzí vývar
- Čierne korenie
- Soľ
- 2 KS Cibuľa
- Olej
- 2 PL Múka hladká
- 1 Kg Zemiaky
- 300 ml Smotana na varenie
- 300 g Syr (strúhaný)
- Soľ
- 4 KS Vajce
Gratinovane zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzí guľáš pripravíme takto: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
-
Krok 2.
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kocky. V hrnci si rozpálime olej a opražíme cibuľu do zlatista.
-
Krok 3.
Pridáme mäso a restujeme 15 minút. Pridáme hladkú múku, soľ, čierne mleté korenie, guľášové korenie a miešame. Podlejeme vývarom a necháme dusiť 1 hodinu. Občas premiešame a podlejeme vývarom.
-
Krok 4.
Varíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Hotový guľáš ešte zahustíme múkou podľa potreby.
-
Krok 5.
Gratínované zemiaky: Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Naukladáme ich do nádoby na zapekanie.
-
Krok 6.
V miske si rozšľaháme vajcia, smotanu a soľ. Vlejeme na zemiaky. Na vrch zemiakov dáme strúhaný syr a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre 1 hodinu pri 200°C.
-
Krok 7.
Hotové zemiaky servírujeme s guľášom. Dobrú chuť!