Prajeme dobrú chuť :)

Hovädzí guľáš s gratínovanými zemiakmi

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : rakúska
Recept pridaný: 07.08.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 8
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Hovädzí Guľáš

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzí guľáš pripravíme takto: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. Krok 2.

    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kocky. V hrnci si rozpálime olej a opražíme cibuľu do zlatista.

  3. Krok 3.

    Pridáme mäso a restujeme 15 minút. Pridáme hladkú múku, soľ, čierne mleté korenie, guľášové korenie a miešame. Podlejeme vývarom a necháme dusiť 1 hodinu. Občas premiešame a podlejeme vývarom.

  4. Krok 4.

    Varíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Hotový guľáš ešte zahustíme múkou podľa potreby.

  5. Krok 5.

    Gratínované zemiaky: Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Naukladáme ich do nádoby na zapekanie.

  6. Krok 6.

    V miske si rozšľaháme vajcia, smotanu a soľ. Vlejeme na zemiaky. Na vrch zemiakov dáme strúhaný syr a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre 1 hodinu pri 200°C.

  7. Krok 7.

    Hotové zemiaky servírujeme s guľášom. Dobrú chuť!



Nepečená roláda
Jarná zeleninová polievka s droždím
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky