Prajeme dobrú chuť :)

Gazdovské zemiačiky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : slovenská
Recept pridaný: 01.08.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na gazdovské zemiaky potrebujeme: Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Dáme do veľkej misky.

  2. Krok 2.

    Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezančeky a dáme do misky k zemiakom. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.

  3. Krok 3.

    Do misky pridáme kukuricu a slaninu. Všetko spolu poriadne premiešame.

  4. Krok 4.

    Ochutíme korením a pridáme horčicu. Ešte raz všetko spolu poriadne premiešame.

  5. Krok 5.

    Dáme do zapekacej misy, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre 60 minút pri 250 °C.

  6. Krok 6.

    Hotové gazdovské zemiačiky podávame s kyslými uhorkami. Prajem dobrú chuť!



Brokolicová polievka - Domáca krémová
Škvarkové pagáče
Hlivový perkelt