Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 1 Kg Bravčové mäso
- 250 g Slanina
- 1 Konzerva Kukurica (malá)
- Soľ
- 2 KS Cibuľa
- Korenie na zemiaky
- 2 PL Horčica plnotučná
- Kyslá uhorka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na gazdovské zemiaky potrebujeme: Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Dáme do veľkej misky.
-
Krok 2.
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezančeky a dáme do misky k zemiakom. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
-
Krok 3.
Do misky pridáme kukuricu a slaninu. Všetko spolu poriadne premiešame.
-
Krok 4.
Ochutíme korením a pridáme horčicu. Ešte raz všetko spolu poriadne premiešame.
-
Krok 5.
Dáme do zapekacej misy, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre 60 minút pri 250 °C.
-
Krok 6.
Hotové gazdovské zemiačiky podávame s kyslými uhorkami. Prajem dobrú chuť!