5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové stehno
- 1 KS Cibuľa
- Olej
- 3 strúčik Cesnak
- Soľ
- Rasca
- Bobkový list
- Červená paprika sladká
- 500 g Kapusta kyslá
- 1 PL Múka hladká
- 150 ml Sladká smotana
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na segedínsky guláš som použila bravčové stehno, ktoré som umyla a nakrájala.
-
Krok 2.
Veľkú nakrájanú cibuľu speníme na oleji a zatiahneme. Pridáme 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, rascu, bobkový list a červenú mletú papriku.
-
Krok 3.
Pridáme kyslú kapustu a zalejeme vodou po vrch kapusty. Varíme do mäkka.
-
Krok 4.
Nakoniec pridáme sladkú smotanu a kto chce tak zahustíme s hladkou múkou. Necháme prevrieť a hotovo. Podávame s domácou parenou knedľou. Dobrú chuť!