Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové rizoto

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18

4.24 / 5 (17 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masti som si do zlata oprážila nakrájanú cibuľku. Pridala som na kocky nakrájané mäso, z prudka som ho oprážila, osolila, okorenila čiernym mletým korením a mletou paprikou. Najprv som ho dusila na vlastnej šťave a potom som podľa potreby podlievala vodou a dusila do mäkka. Tesne pred odstavením som doliala kúsok viac vody aby rizoto nebolo suché.

  2. Krok 2.

    V druhom hrnci som si zatiaľ pripravila ryžu. Na troche masti som si znova oprážila menšiu cibuľku. Zatiaľ som si premyla ryžu v horúcej vode a dala som ju na cibuľu. Do ryže som pridala soľ, čierne korenie, mletú papriku a trocha vegety a pražila som ju na sucho až kým tzv. nečerkala v hrnci.Potom som ju zaliala vlažnou vodou - asi 1cm nad ryžu, jemne som ju premiešala, na vrch som pridala hrášok s mrkvou a kukuricou a zakrytú som nechala dusiť, až kým sa všetka voda neoparila.

  3. Krok 3.

    Keď som mala mäsko hotové a aj ryžu, zmiešala som to dokopy, pridala som ešte jedno sklíčko leča a dobre som to rozmiešala. Rizoto som nabrala na vrch som na jemnom strúhadle nastrúhala syr, ktorý sa krásne rozpustí. Perfektne sa k tomu hodí kyslá uhorka, tak som si zobrala aj tu a večera bola hotová.



Hovädzia roštenka s ryžou
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Toustiky so šunkou, syrom a kečupom