Bravčové plátky na cibuli
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.07.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 plátok Bravčová krkovička (alebo karé)
- 3 KS Cibuľa (väčšie)
- 4 strúčik Cesnak
- 3 PL Bravčová masť
- Soľ
- 2 ČL Červená paprika sladká
- 3 PL Múka hladká
- 2 ČL Rasca mletá
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso si nakrájame na cca 2cm plátky. Naklepeme z oboch strán. Nesolíme ani nekoreníme. Rovno ho obalíme z oboch strán v múke, ktorú sme zmiešali s karí korením a červenou paprikou.
-
Krok 2.
Plech si vymastíme s 2PL masti a uložíme doň na kolieska nakrájanú cibuľu a očistený na plátky nakrájaný cesnak. Posypeme to rascou a soľou.
-
Krok 3.
Dáme si rozohriať 1PL masti na panvičku a mäsko z prudka opečieme z jednej aj z druhej strany asi po 2 minúty, len aby sa zatiahlo. Opečené ho preložíme jedno vedľa druhého na pripravený plech s cibuľou a cesnakom a až teraz ho osolíme. Stačí len po vrchu keďže sme osolili aj cibuľu.
-
Krok 4.
Výpek zalejeme cca 0,5l vody. Necháme prevrieť a polejeme ním pripravené mäsko. Necháme si ešte trocha výpeku na polievanie počas pečenia. Neprikryté mäso dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200°C. Popol hodine plátky mäsa otočíme a pečieme ešte pol hodinu. Počas pečenia polievame výpekom.
-
Krok 5.
Podávame so zemiakmi varenými, pečenými alebo s ryžou. Vhodný je k tomu aj zeleninový šalát.