Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové plátky na cibuli

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.07.21

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso si nakrájame na cca 2cm plátky. Naklepeme z oboch strán. Nesolíme ani nekoreníme. Rovno ho obalíme z oboch strán v múke, ktorú sme zmiešali s karí korením a červenou paprikou.

  2. Krok 2.

    Plech si vymastíme s 2PL masti a uložíme doň na kolieska nakrájanú cibuľu a očistený na plátky nakrájaný cesnak. Posypeme to rascou a soľou.

  3. Krok 3.

    Dáme si rozohriať 1PL masti na panvičku a mäsko z prudka opečieme z jednej aj z druhej strany asi po 2 minúty, len aby sa zatiahlo. Opečené ho preložíme jedno vedľa druhého na pripravený plech s cibuľou a cesnakom a až teraz ho osolíme. Stačí len po vrchu keďže sme osolili aj cibuľu.

  4. Krok 4.

    Výpek zalejeme cca 0,5l vody. Necháme prevrieť a polejeme ním pripravené mäsko. Necháme si ešte trocha výpeku na polievanie počas pečenia. Neprikryté mäso dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200°C. Popol hodine plátky mäsa otočíme a pečieme ešte pol hodinu. Počas pečenia polievame výpekom.

  5. Krok 5.

    Podávame so zemiakmi varenými, pečenými alebo s ryžou. Vhodný je k tomu aj zeleninový šalát.



Hovädzí guľáš na rakúsky spôsob
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Loďky z lístkového cesta