Bravčové plátky na cibuli
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.07.21
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 plátok Bravčová krkovička (alebo karé)
- 3 KS Cibuľa (väčšie)
- 4 strúčik Cesnak
- 3 PL Bravčová masť
- Soľ
- 2 ČL Červená paprika sladká
- 3 PL Múka hladká
- 2 ČL Rasca mletá
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso si nakrájame na cca 2cm plátky. Naklepeme z oboch strán. Nesolíme ani nekoreníme. Rovno ho obalíme z oboch strán v múke, ktorú sme zmiešali s karí korením a červenou paprikou.
-
Krok 2.
Plech si vymastíme s 2PL masti a uložíme doň na kolieska nakrájanú cibuľu a očistený na plátky nakrájaný cesnak. Posypeme to rascou a soľou.