Bravčové stehno na smotane s cestovinou
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : slovenská
Recept pridaný: 23.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové stehno
- 100 ml Olej
- 1 KS Cibuľa
- 2 balíček Mrazená zelenina
- Soľ
- Rasca
- Červená paprika sladká
- 1 PL Horčica
- 250 ml Sladká smotana
- 1 PL Múka hladká
- 500 g Cestoviny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové stehno si umyjeme a nakrájame na plátky.
-
Krok 2.
Do hrnca dáme olej a mäsom prudko opečieme, vyberieme ho von a do výpeku dáme veľkú pokrájanú cibuľu a vrátime späť mäso.
-
Krok 3.
Pridáme dve balíky zeleniny, soľ, korenie, rascu, mletú červenú papriku, horčicu a podlejeme vodou.
-
Krok 4.
Varíme pomaly približne 2 hodiny, pokiaľ sa mäso úplne nerozpadá.
-
Krok 5.
Nakoniec v sladkej smotane rozhabarkujem múku a spravíme svetlú zápražku. Necháme prevrieť.
-
Krok 6.
Hotovú omáčku s mäsom podávame s uvarenou cestovinou. Dobrú chuť!