Krkovička s kyslou kapustou, pečené zemiaky
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčová krkovička
- Olej (podľa potreby)
- Korenie (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- 500 g Zemiaky
- Olej (podľa potreby)
- Soľ (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
Pečené zemiaky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Krkovičku si pripravíme takto: Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, potrieme olejom. Pridáme korenie, soľ a rascu.
-
Krok 2.
Na pol plechu dáme kyslú kapustu a na to mäso. Na druhú polku plechu dáme zemiaky.
-
Krok 3.
Zemiaky si pripravíme takto : Zemiaky umyjeme, pokrájame so šupkou na kúsky a pofrkáme olejom.
-
Krok 4.
Osolíme ich a okoreníme. Všetko pečieme 200 minút na 190°C s ofukom. Dobrú chuť!