Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18

4.46 / 5 (28 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie prsia si narežeme na rezne. Jemne ich osolíme, okoreníme mletým čiernym okorením a štipkou sušeného cesnaku. Na rozohriatom oleji v panvičke ich z prudka opečieme z oboch strán. Takto opečené ich na chvíľu ešte vložíme späť do panvičky, trocha podlejeme vodou a ešte asi 15 minút dusíme. Mäkké rezníky vyberieme na tanier do výpeku dáme hladkú múku, z ktorej si urobíme zápražku. Tú zalejeme hubovou polievkou alebo rozpusteným bujónom a necháme zovrieť.

  2. Krok 2.

    Na druhej panvičke si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, do ktorej dáme scedené šampióny a spolu krátko opražíme. Na miesto šampiónov si kľudne môžete zvoliť iné huby alebo hríby, podľa vlastného výberu.

  3. Krok 3.

    Do prevareného vývaru prilejeme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme. Na koniec pridáme opražené šampióny, premiešame, odstavíme a podávame so zemiakmi pripravenými na rôzny spôsob alebo s ryžou. My sme si zvolili americké zemiaky a bolo to fakt super ;)



Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Kotlíková kapustnica
Pivné rožky