Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 500 ml Smotana na varenie
- 2 PL Múka hladká
- 1 ČL Sójová omáčka
- 1 ČL Soľ
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Sušený cesnak
- 1 KS Šampióny v konzerve
- 0,5 l Smotana na varenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia si narežeme na rezne. Jemne ich osolíme, okoreníme mletým čiernym okorením a štipkou sušeného cesnaku. Na rozohriatom oleji v panvičke ich z prudka opečieme z oboch strán. Takto opečené ich na chvíľu ešte vložíme späť do panvičky, trocha podlejeme vodou a ešte asi 15 minút dusíme. Mäkké rezníky vyberieme na tanier do výpeku dáme hladkú múku, z ktorej si urobíme zápražku. Tú zalejeme hubovou polievkou alebo rozpusteným bujónom a necháme zovrieť.
-
Krok 2.
Na druhej panvičke si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, do ktorej dáme scedené šampióny a spolu krátko opražíme. Na miesto šampiónov si kľudne môžete zvoliť iné huby alebo hríby, podľa vlastného výberu.
-
Krok 3.
Do prevareného vývaru prilejeme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme. Na koniec pridáme opražené šampióny, premiešame, odstavíme a podávame so zemiakmi pripravenými na rôzny spôsob alebo s ryžou. My sme si zvolili americké zemiaky a bolo to fakt super ;)