Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 30.05.18

4.56 / 5 (25 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie prsia si narežeme na rezne. Jemne ich osolíme, okoreníme mletým čiernym okorením a štipkou sušeného cesnaku. Na rozohriatom oleji v panvičke ich z prudka opečieme z oboch strán. Takto opečené ich na chvíľu ešte vložíme späť do panvičky, trocha podlejeme vodou a ešte asi 15 minút dusíme. Mäkké rezníky vyberieme na tanier do výpeku dáme hladkú múku, z ktorej si urobíme zápražku. Tú zalejeme hubovou polievkou alebo rozpusteným bujónom a necháme zovrieť.

  2. Krok 2.

    Na druhej panvičke si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, do ktorej dáme scedené šampióny a spolu krátko opražíme. Na miesto šampiónov si kľudne môžete zvoliť iné huby alebo hríby, podľa vlastného výberu.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Letný ľahký šalát, vhodný na obed i na večeru
Karfiolove placky
Zemiakové gule plnené údeným mäsom