Bravčový tokáň na pastiersky spôsob, slovenská ryža
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Maďarská
Recept pridaný: 11.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 200 g Slanina
- 2 KS Klobása (pikantná)
- Bravčová masť (podľa potreby)
- 1 KS Cibuľa
- 3 strúčik Cesnak
- Soľ (podľa chuti)
- Korenie (podľa chuti)
- 2 KS Bobkový list
- 1 a 1/2 ČL Dijonská horčica
- 3 PL Paradajkový pretlak
- 1 PL Sójová omáčka
- Vývar (podľa potreby)
- Kyslá uhorka (podľa chuti)
- 2 PL Smotana na varenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na kocky nakrájanú slaninu s pikantnou klobásou som opražil na bravčovej masti.
-
Krok 2.
Pridal som nakrájanú cibuľu, cesnak a zrestoval na rezance nakrájané bravčové stehno.
-
Krok 3.
Jemne osolil a okorenil, pridal bobkový list a tiež zrestoval, aby mäso natiahlo chuť.
-
Krok 4.
Pridal som horčicu, paradajkový pretlak, sójovú omáčku a podlial vývarom.
-
Krok 5.
Nechal som dusiť do mäkka. Pred koncom som pridal najemno nakrájané kyslé uhorky a zjemnil som smotanou.