Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Živanská

.

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18

4.5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.

  2. Krok 2.

    Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pomarančové rezy
Bravčová krkovička s cibuľou
Maďarský guláš s domácou knedľou