Kurací paprikáš s domácimi haluškami
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Maďarská
Recept pridaný: 01.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- Bravčová masť (podľa potreby)
- 200 g Lečo
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 2 strúčik Cesnak
- 4 KS Kuracie stehná
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Vývar (podľa potreby)
- 1 kelímok Kyslá smotana
- 50 g Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masti som spravil lečový základ s mletou červenou paprikou aj s cesnakom.
-
Krok 2.
Pridal vykostené kuracie stehná, osolil, okorenil pridal mletú rascu.
-
Krok 3.
Podlial s vývarom a dusil mäso do mäkka.
-
Krok 4.
Vybral mäso zo základu a omáčku rozmixoval a prepasíroval, pridal kus kyslej smotany a maslo na zjemnenie.
-
Krok 5.
Halušky asi vie robiť každý.