Plnené karé, zemiaková kaša
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé
- Korenie (podľa chuti)
- 2 KS Mrkva
- 4 KS Vajce (na tvrdo )
- 200 g Debrecínska šunka
- 2 kocka Bujón hovädzí
- 100 g Múka hladká
- 1 Kg Zemiaky
- 50 g Maslo
- 100 ml Mlieko polotučné
- 3 PL Horčica plnotučná
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Karé si umyjeme a rozrežeme si ho pozdĺžne, aby sme ho mohli naplniť.
-
Krok 2.
Uvaríme si vajcia na tvrdo.
-
Krok 3.
Rozrezané mäso so okoreníme, potrieme horčicou, naukladáme šunku, vajce, mrkvu a späť prikryjeme.
-
Krok 4.
Obalíme celý kus mäsa opatrne do slaniny a do alobalu.
-
Krok 5.
Pečieme 90 minút pri 200°C.
-
Krok 6.
Z výpeku a bujónu urobíme omáčku, ktorú zahustíme múkou.
-
Krok 7.
Zemiakovú kašu si pripravíme klasicky.