Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18

4 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  2. Krok 2.

    Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.

  3. Krok 3.

    Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.

  4. Krok 4.

    Podávame s varenými zemiakmi alebo knedlíkom.



Bravčová krkovička s cibuľou
Francúzsky Quiche
Losos na masle a smotanové zemiaky