Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18
4.6 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Deni
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mleté mäso
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 strúčik Cesnak
-   Múka hladká (Na obaľovanie)
-   Olej (Na vyprážanie)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Červená paprika sladká
- 2 KS Rožok
- 70 g Paradajkový pretlak
- 1 KS Cibuľa
- 2 PL Múka hladká
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 2 KS Bobkový list
- 4 KS Nové korenie
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.
-
Krok 2.
Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.