Bravčové karé s dubákmi, zemiakové pyré
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.05.21
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé
- 3 PL Horčica
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 100 ml Repkový olej
- 2 strúčik Cesnak
- 150 g Hríb dubový
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- 1 PL Múka hladká
- 500 g Zemiaky
- 50 g Maslo
- 100 ml Mlieko
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjem a nakrájam na plátky , potriem horčicou, soľ , korenie a olej . Každý plátok opečiem prudko .
-
Krok 2.
Mäso vyberiem a do výpeku nastrúhame veľkú cibuľu , opečieme a pridáme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na drobno.