Pečené koleno, pečené zemiaky
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 2
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Potrebujeme: Bravčové koleno :
- 1 KS Bravčové koleno
- 1 KS Cibuľa
- 3 strúčik Cesnak
- 5 KS Čierne korenie
- 5 KS Nové korenie
- 3 KS Bobkový list
- 1 Kg Zemiaky
- Soľ (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa
- Rozmarín (podľa chuti)
- 1/2 zväzok Cibuľová vňať
- Olej (podľa potreby)
Pečené zemiaky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pečené zemiaky : Zemiaky umyjeme a pokrájame na mesiačiky , posolíme , posypeme celou rascou a pokvapkáme olejom , premiešame a dáme na plech , do stredu dáme predvarene koleno.
-
Krok 2.
Na zemiaky nakrájame cibuľu na väčšie kúsky a pridáme rozmarín. Pečieme 1 h pod alobalom na 180 °C potom bez na 220 °C do zlata nech je koža chrumkavá.