Morčacie rezne, zemiakové pyré, šalát
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 25.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Morčacie prsia
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 50 g Múka hladká
- 2 KS Vajce
- 50 ml Olej
- 500 g Zemiaky
- g Maslo
- 50 ml Mlieko
- 200 g Šalát (zelený mix)
- 1 KS Paradajka
- 1 KS Uhorka šalatová
- 5 KS Reďkovka červená
- 1 strúčik Cesnak
- Soľ (podľa chuti)
- Farebné korenie (podľa chuti)
- Olej sezamový (podľa potreby)
- 80 g Feta syr
Šalát :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Morčacie prso nakrájame, osolíme a obalíme v troj obale ( múka, vajce, soľ, strúhanka).
-
Krok 2.
Vyprážame pomaly na horúcom oleji.
-
Krok 3.
Zemiakové pyré - zemiaky ošúpeme , umyjeme a uvaríme v osolenej vode . Ručne popučíme a pridáme maslo, potom horúce mlieko a prešľaháme metličkami do hladka .
-
Krok 4.
Šalát : Použila som zelený mix, paradajku, uhorku, reďkovky a cesnak. Dochutila som soľou, mletým farebným korením, sezamovým olejom a nakrájala som feta syr.