Pečené bravčové karé na cesnaku, maslové zemiaky, dusená kapusta
.
Kuchár/ka: Nina Karol
Kuchyňa : Slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 25.05.21
4.5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Nina Karol
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové karé
- Morská soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 2 PL Horčica
- 50 ml Olej olivový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plátky bravčového karé umyjeme, osušíme a vyklepeme. Dochutíme ich soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou.
-
Krok 2.
Mäso z jednej strany potrieme horčicou a prelisovaným cesnakom. Položíme ho tou potretou stranou na rozpálený olivový olej v panvici a opečieme do zlatista.