5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Jan Huszarik
Ingrediencie
Potrebujeme:Špenátové halušky
- 150 g Špenát
- 150 g Múka hladká
- 2 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- 50 ml Pitná voda
- 500 g Kuracie prsia
- 150 g Slanina
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 100 ml Smotana na varenie
- 50 ml Olej
Kuracie mäsko :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Špenátové halušky : Z uvedených surovín vypracujeme cesto a pomocou haluškovača hádžeme do vriacej vody halušky, ktoré varíme pokiaľ nevyplávajú na vrch. Potom ich scedíme.
-
Krok 2.
V panvici na oleji opečieme z oboch strán kuracie prsia, ktoré okoreníme a osolíme.
-
Krok 3.
Po opečení ich dáme ešte na 15 minút do vyhriatej rúry.
-
Krok 4.
V panvici nám ostal výpek z kuracích prs. Do neho dáme nakrájanú slaninu, korenie a soľ a oprážime. Zalejeme smotanou, pridáme halušky a všetko premiešame.