Bravčové pečené so sviečkovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Jan Huszarik
Kuchyňa : Rakúska kuchyňa, Slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 23.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčové karé
- 10 g Rasca
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- 4 KS Mrkva
- 1 KS Zeler
- 2 KS Bobkový list
- 1 l Pitná voda
- 1 kocka Bujón hovädzí
- 250 ml Smotana na varenie
- Citrónová šťava (podľa chuti)
Sviečková omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Bravčové karé v celku umyjeme a poriadne ho nakoreníme z každej strany. Dáme na plech a pečieme pod alobalom 70 minút pri 200 °C.
-
Krok 2.
Sviečková omáčka : Mrkvu a zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. V tlakovom hrnci vo vode s bobkovým listom a bujónom poriadne rozvaríme zeleninu.
-
Krok 3.
Keď je zelenina rozvarená, bobkový list vyberieme a všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
-
Krok 4.
Pridáme smotanu na varenie a citrónovú šťavu. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.