Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové pečené so sviečkovou omáčkou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Jan Huszárik
Kuchyňa : Rakúska kuchyňa, Slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 23.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Jan Huszarik

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme: Mäso

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso : Bravčové karé v celku umyjeme a poriadne ho nakoreníme z každej strany. Dáme na plech a pečieme pod alobalom 70 minút pri 200 °C.

  2. Krok 2.

    Sviečková omáčka : Mrkvu a zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. V tlakovom hrnci vo vode s bobkovým listom a bujónom poriadne rozvaríme zeleninu.

  3. Krok 3.

    Keď je zelenina rozvarená, bobkový list vyberieme a všetko rozmixujeme ponorným mixérom.

  4. Krok 4.

    Pridáme smotanu na varenie a citrónovú šťavu. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.



Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Grilované koleno s domácimi hranolkami
Omeleta so šunkou