Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové gule plnené údeným mäsom, kyslá kapusta

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Rakúska kuchyňa
Recept pridaný: 18.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 4
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme: Zemiakové gule

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiakové gule : Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke. Očistíme zemiaky, prepasírujeme ich. Pridáme k ním vajce, soľ a hladkú múku. Vypracujeme hladké cesto.

  2. Krok 2.

    V kuchynskom robote alebo v mäsovom mlynčeku pomelieme jemnú salámu, údené mäso a cesnak. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a opražíme na panvici so štipkou oleja.

  3. Krok 3.

    Z cesta tvarujeme gule veľkosti golfovej loptičky, ktoré plníme mäsovou plnkou.

  4. Krok 4.

    Hotové varíme vo vriacej vode 20 minút.

  5. Krok 5.

    Kyslá kapusta : V rozpálenom hrnci roztopíme kryštálový cukor na karamel. Pridáme scedenú kyslú kapustu, ktorú pražíme 20 minút. Občas ju premiešame, aby sa nepripálila. Podlejeme ju vodou a dusíme ešte 10 minút.



Jogurtové langoše
Kuracie na smotane s ryžou
Lečo s vajcom