Zemiakové gule plnené údeným mäsom, kyslá kapusta
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Rakúska kuchyňa
Recept pridaný: 18.05.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 4
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme: Zemiakové gule
- 500 g Zemiaky
- 150 g Múka hladká
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 100 g Saláma jemná
- 150 g Údené mäso
- Pitná voda (podľa potreby)
- Olej (podľa potreby)
- 150 g Kapusta kyslá
- 100 g Cukor kryštálový
- Pitná voda (podľa potreby)
Kyslá kapusta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiakové gule : Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke. Očistíme zemiaky, prepasírujeme ich. Pridáme k ním vajce, soľ a hladkú múku. Vypracujeme hladké cesto.
-
Krok 2.
V kuchynskom robote alebo v mäsovom mlynčeku pomelieme jemnú salámu, údené mäso a cesnak. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a opražíme na panvici so štipkou oleja.