Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Moje kuracie soté so syrom niva a brokolicou - si radím do TOP 10 v jednoduchosti a chuti. Jednoduchý ale výnimočný recept na kuracie soté Ti dopraje výnimočný zážitok. Ak ho vyskúšaš... zanechaj mi komentár :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Kuracie prsia
- 1 PL Olej slnečnicový
- 1 KS Cibuľa
- 1 štipka Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 400 g Brokolica
- 100 g Syr niva s modrou plesňou
- 2 dl Pitná voda
- 2 dl Mlieko polotučné (alebo smotana na varenie)
- 2 strúčik Cesnak
- 1 štipka Soľ
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na kuracie soté si pripravíme: Kuracie prsia a cibuľu si nakrájame na malé kocky.
-
Krok 2.
V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľku. Opražíme ju do sklovitá a pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a restujeme dokým mäso nezmäkne.
-
Krok 3.
Mäso následne okoreníme, osolíme a necháme dusiť cca 20 minút na slabšom ohni a ak je potrebné podlejeme trochou vody a hlavne nezabudneme občas mäsko premiešať.
-
Krok 4.
V druhom hrnci si pripravíme brokolicu. Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky premyjeme a dáme ju dusiť na 10 minút (do zmäknutia) nezabudneme osoliť. 5. Ak je mäso hotové pridáme uvarenú brokolicu, pretlačený cesnak, nivu a podlejeme mliekom alebo smotanou na varenie prípadne kombináciu mlieka a smotany.
-
Krok 5.
Všetko spolu necháme zovrieť a pochúťka je hotová. Môžme podávať s ryžou, hranolkami alebo s tým čo Vám najviac chutí. Prajem dobrú chuť.