Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou

Moje kuracie soté so syrom niva a brokolicou - si radím do TOP 10 v jednoduchosti a chuti. Jednoduchý ale výnimočný recept na kuracie soté Ti dopraje výnimočný zážitok. Ak ho vyskúšaš... zanechaj mi komentár :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18

4.6 / 5 (20 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na kuracie soté si pripravíme: Kuracie prsia a cibuľu si nakrájame na malé kocky.

  2. Krok 2.

    V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľku. Opražíme ju do sklovitá a pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a restujeme dokým mäso nezmäkne.

  3. Krok 3.

    Mäso následne okoreníme, osolíme a necháme dusiť cca 20 minút na slabšom ohni a ak je potrebné podlejeme trochou vody a hlavne nezabudneme občas mäsko premiešať.

  4. Krok 4.

    V druhom hrnci si pripravíme brokolicu. Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky premyjeme a dáme ju dusiť na 10 minút (do zmäknutia) nezabudneme osoliť. 5. Ak je mäso hotové pridáme uvarenú brokolicu, pretlačený cesnak, nivu a podlejeme mliekom alebo smotanou na varenie prípadne kombináciu mlieka a smotany.

  5. Krok 5.

    Všetko spolu necháme zovrieť a pochúťka je hotová. Môžme podávať s ryžou, hranolkami alebo s tým čo Vám najviac chutí. Prajem dobrú chuť.



Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Domáce šišky s džemom a ovocím
Pivovarská bašta s cestovinami