Prajeme dobrú chuť :)

Minútkové kuracie ragú - Vynikajúce

Super recept na kuracie prsia s ryžou. Jednoduchý a veľmi chutný. Ak už neviete čo máte uvariť, tak toto je tá správna voľba na dobrý obed :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.05.21

4.2 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 3
Zdroj: Youtube.com

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky. Na panvici s trochou oleja, sprudka orestujeme kuracie mäso tak, aby nám mäso nepustilo šťavu. Mäsko tak bude pekne uzavreté a šťavnaté.

  2. Krok 2.

    Pridáme soľ, korenie a restujeme do zlatista. Mäso vyberieme nabok a z výpeku urobíme omáčku. Na panvicu pridáme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita, pridáme hladkú múku a dôkladne premiešame.

  3. Krok 3.

    Teraz môžeme pridať pretlak a miešaním ho zapracujeme. Nalejeme pohár mlieka, pohár vývaru a vymiešame tak, aby neostali hrudky. Varíme kým omáčka nezhustne. Dochutíme cesnakom, premiešame a pridáme kuracie kúsky.

  4. Krok 4.

    Ryžu varíme súbežne, ušetríme tak čas a celý obed budeme mať rovnako čerstvý. Ryžu si pripravíme tak, že si dáme do hrnca zohriať olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a minútu smažíme. Cuketu umyjeme, nakrájame na malé kocky a pridáme spolu s nakrájanou žltou paprikou do hrnca. Osmažíme cca 5 minút. Pridáme uvarenú ryžu (podľa návodu danej ryže) a podávame spolu s mäsom.



Kuracie prsia na šampiňónoch
Cesnakové tyčinky so syrom - štangla
Bryndzové halušky