Minútkové kuracie ragú - Vynikajúce
Super recept na kuracie prsia s ryžou. Jednoduchý a veľmi chutný. Ak už neviete čo máte uvariť, tak toto je tá správna voľba na dobrý obed :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 100 g Maslo (cca)
- 3 PL Olej
- 1 a 1/2 PL Múka hladká
- 1 PL Paradajkový pretlak
- 1 PL Sušený cesnak (podľa chuti)
- 2 dl Vývar (alebo voda)
- 300-400 g Ryža (podľa chuti)
- 2 PL Olej
- 1 KS Cuketa
- 1 KS Paprika žltá
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
Ryža:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky. Na panvici s trochou oleja, sprudka orestujeme kuracie mäso tak, aby nám mäso nepustilo šťavu. Mäsko tak bude pekne uzavreté a šťavnaté.
-
Krok 2.
Pridáme soľ, korenie a restujeme do zlatista. Mäso vyberieme nabok a z výpeku urobíme omáčku. Na panvicu pridáme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita, pridáme hladkú múku a dôkladne premiešame.
-
Krok 3.
Teraz môžeme pridať pretlak a miešaním ho zapracujeme. Nalejeme pohár mlieka, pohár vývaru a vymiešame tak, aby neostali hrudky. Varíme kým omáčka nezhustne. Dochutíme cesnakom, premiešame a pridáme kuracie kúsky.
-
Krok 4.
Ryžu varíme súbežne, ušetríme tak čas a celý obed budeme mať rovnako čerstvý. Ryžu si pripravíme tak, že si dáme do hrnca zohriať olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a minútu smažíme. Cuketu umyjeme, nakrájame na malé kocky a pridáme spolu s nakrájanou žltou paprikou do hrnca. Osmažíme cca 5 minút. Pridáme uvarenú ryžu (podľa návodu danej ryže) a podávame spolu s mäsom.