Zemiaková placka plnená kuracím mäsom v syrovej omáčke
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 10.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso v syrovej omáčke :
- 1 Kg Kuracie prsia
- Grilovacie korenie (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 100 g Syr niva s modrou plesňou
- 250 ml Smotana na varenie
- Mlieko (podľa potreby)
- Olej (podľa potreby)
- 4 KS Zemiaky
- 2 strúčik Cesnak
- Soľ (podľa chuti)
- 2 KS Vajce
- 150 g Múka polohrubá
- Olej (podľa potreby)
Zemiakové placky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso v syrovej omáčke : Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme olej, premiešame. Pridáme korenie a zas premiešame. Prudko restujeme v panvici asi 15 minút.
-
Krok 2.
Pridáme trocha vody a restujeme ešte 10 minút. Pridáme nastrúhanú mozzarellu a nivu. Poriadne miešame, aby sa syr rozpustil.
-
Krok 3.
Keď sa syr rozpustí pridáme smotanu na varenie, necháme ešte 5 minút variť. Omáčku by sme už nemali zahusťovať, pretože syr je dosť hustý.
-
Krok 4.
Zemiakové placky : Zemiaky ošúpeme, umyjeme a v mixéri rozmixujeme spolu s cesnakom. Do zmesi pridáme soľ, vajíčka a múku.
-
Krok 5.
Placky pečieme v panvici na oleji.
-
Krok 6.
Servírujeme : placka a na to omáčka s mäsom. Dobrú chuť!