Prajeme dobrú chuť :)

Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli

Tento recept pochádza od pána Pištu M. so Sedlíc. Raz keď som ochutnal jeho guláš, dva dni som ho naháňal nech mi dá recept. Teraz keď som ho uvaril doma, tak mi gurmáni ruku podávali :) No veľká vďaka patrí predsa len Pištovi... Hold, je to macher na diviaka..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa :
Recept pridaný: 28.07.19

4.72 / 5 (196 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 14
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Guláš z diviaka pre 10 l. kotol

  2. Krok 2.

    Na oleji alebo na masti spražíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso z diviaka... ja som mal asi niečo nad 3 kg. Pár krát premiešame nech sa zatiahne. Pomedzi to pridáme korenie na divinu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak, samozrejme aj mletú sladkú papriku... premiešame a pridáme aj paradajkový pretlak.

  3. Krok 3.

    Vývar som si pripravil na 5l vody Mäsový MASOX extra lebo som nemal kosti z diviaka a pridal som aj bob. list (asi 5), celé nové korenie (asi 8 guličiek), soľ. Trochu vývaru som pridal do kotla k mäsu a asi 20 minút som ho podusil. Neskôr som dolial zvyšok.

  4. Krok 4.

    Pridáme sušené brusnice - najskôr ich sparíme a rozmixujeme.

  5. Krok 5.

    Šampiňóny si nakrájame na malé kúsky a ešte aj tie som dal na polovicu :) Každý si krája tak ako ich ma rád. Spražíme ich vedľa na trochu oleji, pridáme kúsok masla na zjemnenie (asi 60g). To nakoniec pridáme do guláša.

  6. Krok 6.

    Upozorňujem, že ak ho už teraz ochutnáte, zježia sa vám chlpy :D Už teraz je skvelý

  7. Krok 7.

    Varíme kým nie je mäso mäkké a dochutíme čili pastou, prípadne cesnakom.

  8. Krok 8.

    Dobrú chuť a ak vám bude chutiť.. pridajte mi koment a podeľte sa so skúsenosťou :)



Koložvárska kapusta
Segedínsky guľáš
Bravčová panenka so syrovou omáčkou