Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Tento recept pochádza od pána Pištu M. so Sedlíc. Raz keď som ochutnal jeho guláš, dva dni som ho naháňal nech mi dá recept. Teraz keď som ho uvaril doma, tak mi gurmáni ruku podávali :) No veľká vďaka patrí predsa len Pištovi... Hold, je to macher na diviaka..
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa :
Recept pridaný: 28.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 Kg Diviak (výrez)
- 2 Kg Cibuľa
- 400 g Brusnice (sušené)
- 10 strúčik Cesnak (pretlačený)
- 1 balenie Paradajkový pretlak (cca 400g)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie (podľa chuti)
- 2-3 PL Červená paprika sladká
- 5 l Vývar (z diviačej kosti)
- 400 g Bravčová masť
- 500 g Šampiňóny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Guláš z diviaka pre 10 l. kotol
-
Krok 2.
Na oleji alebo na masti spražíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso z diviaka... ja som mal asi niečo nad 3 kg. Pár krát premiešame nech sa zatiahne. Pomedzi to pridáme korenie na divinu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak, samozrejme aj mletú sladkú papriku... premiešame a pridáme aj paradajkový pretlak.