Hovädzí chalupársky guláš s bravčovým bôčikom v kotlíku
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzia kližka (na kocky)
- 1 Kg Bravčový bôčik (na kocky)
- 0,5 Kg Cibuľa (nadrobno)
- 1 Kg Paprika zelená (očistiť nakrájať)
- 1 Kg Paradajka (očistiť nakrájať)
-   Čierne korenie (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
-   Majorán (podľa chuti)
-   Čili paprika (podľa chuti)
- 5 PL Bravčová masť (250g)
- 1,5 Kg Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Robíme guláš v 10l kotly. Do kotlíka si dáme bravčovú masť a na nej spražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka spražená do zlatista, pridáme hovädzie mäso. Dobre premiešame a necháme ho stiahnuť. Dochutíme mletou sladkou paprikou, korením a soľou. Po 5 minútach dusenia zalejeme vodou.
-
Krok 2.
Varíme cca 40 minút, potom pridáme bravčový bôčik, nakrájanú papriku a paradajku. Varíme kým mäsko nezmäkne tak na "trištvrte", pridáme nakrájané zemiaky ale tak že dva celé očistené zemiaky si necháme na zahustenie.
-
Krok 3.
Nakoniec zahustíme guláš nastrúhanými zemiakmi priamo do kotlíka, tie sa rozvaria a guláš pekne zahustia. Pridáme majorán a necháme guláš dovariť.
-
Krok 4.
Guláš je hotový a podávame s chlebom samozrejme :) Dobú chuť