Prajeme dobrú chuť :)

Hovädzí chalupársky guláš s bravčovým bôčikom v kotlíku

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 20
Zdroj: RadVarim.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Robíme guláš v 10l kotly. Do kotlíka si dáme bravčovú masť a na nej spražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka spražená do zlatista, pridáme hovädzie mäso. Dobre premiešame a necháme ho stiahnuť. Dochutíme mletou sladkou paprikou, korením a soľou. Po 5 minútach dusenia zalejeme vodou.

  2. Krok 2.

    Varíme cca 40 minút, potom pridáme bravčový bôčik, nakrájanú papriku a paradajku. Varíme kým mäsko nezmäkne tak na "trištvrte", pridáme nakrájané zemiaky ale tak že dva celé očistené zemiaky si necháme na zahustenie.

  3. Krok 3.

    Nakoniec zahustíme guláš nastrúhanými zemiakmi priamo do kotlíka, tie sa rozvaria a guláš pekne zahustia. Pridáme majorán a necháme guláš dovariť.

  4. Krok 4.

    Guláš je hotový a podávame s chlebom samozrejme :) Dobú chuť



Lievance
Rolované diviačie plece na zelenine
Jelení guláš s knedlíkom