Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mäso
- 500 g Hovädzie mäso
- 4 KS Paprika biela
- 1 Kg Cibuľa
- 2 PL Rasca mletá
- 4 strúčik Cesnak
- 500 g Zemiaky
- 4 KS Paradajka
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- 2 PL Majoránka
- 4 PL Vegeta
- 3 PL Bravčová masť
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame. Hovädzie a bravčové mäso nakrájame osobitne na kocky.
-
Krok 2.
V hrnci alebo kotlíku rozpálime masť a cibuľu s cesnakom orestujeme. Pridáme kocky hovädzieho a necháme je poriadne orestovať. Prisypeme červenú papriku a necháme ju z ľahká opiecť. Zalejeme vriacou vodou a cca 1 hodinu dusíme.
-
Krok 3.
Po hodine pridáme bravčové mäso rascu, vegetu, korenie, soľ podľa chuti a dusíme ďalšiu hodinu.
-
Krok 4.
Medzi tým si očistíme zemiaky a zeleninu. Zemiaky nakrájame na kocky a papriku na pásiky spolu s paradajkami.
-
Krok 5.
Po hodine pridáme zemiaky a zeleninu. potom stačí variť už iba cca 30 minút do zmeknutia zemiakov.
-
Krok 6.
Cca 5 minút pred koncom pridáme majoránku rozdrvenú medzi prstami.