Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Mäkučké plnené rožteky

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Zložitý
Porcie: 10
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto : Z vlažného mlieka a droždia spravíme kvások, ktorý vlejeme do misky s hladkou múkou,1 vajcom, štipkou soli, cukrom a kyslou smotanou.

  2. Krok 2.

    Spracujeme na cesto a necháme nakysnúť 2 hodiny.

  3. Krok 3.

    Rožky budeme plniť vanilkovým pudingom, škoricou zmiešanou s cukrom a kúskami čokolády.

  4. Krok 4.

    Po nakysnutí si cesto rozdelíme na tri časti.

  5. Krok 5.

    Vyvaľkáme na tenký plát, natrieme roztopeným maslo a narežeme si trojuholníky.

  6. Krok 6.

    Naplnený trojuholník rolujeme od najširšej časti po najužšiu.

  7. Krok 7.

    Škoricu s cukrom posypeme po celom pláte a tak režeme trojuholníky a rolujeme.

  8. Krok 8.

    Hotové rožteky ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 20 minút pri 180°C.



Ostrokyslá polievka
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Zemiaková polievka