Mäkučké plnené rožteky
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 500 g Múka hladká
- 200 ml Mlieko
- 100 g Cukor kryštálový
- 1 kocka Droždie
- 1 kelímok Kyslá smotana
- 150 g Maslo (roztopené)
- 3 KS Vajce
- 1 balíček Vanilkový puding (dr.Oetker, za studena)
- 300 ml Mlieko
- Biela čokoláda (podľa potreby)
- Škorica (podľa potreby)
- 150 g Cukor kryštálový
- 3 balíček Vanilkový cukor
Náplň do rožtekov :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : Z vlažného mlieka a droždia spravíme kvások, ktorý vlejeme do misky s hladkou múkou,1 vajcom, štipkou soli, cukrom a kyslou smotanou.
-
Krok 2.
Spracujeme na cesto a necháme nakysnúť 2 hodiny.
-
Krok 3.
Rožky budeme plniť vanilkovým pudingom, škoricou zmiešanou s cukrom a kúskami čokolády.
-
Krok 4.
Po nakysnutí si cesto rozdelíme na tri časti.
-
Krok 5.
Vyvaľkáme na tenký plát, natrieme roztopeným maslo a narežeme si trojuholníky.
-
Krok 6.
Naplnený trojuholník rolujeme od najširšej časti po najužšiu.
-
Krok 7.
Škoricu s cukrom posypeme po celom pláte a tak režeme trojuholníky a rolujeme.
-
Krok 8.
Hotové rožteky ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 20 minút pri 180°C.