Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Tlačenka na sladko

Tento recept ma naučila moja mama. Mali sme ho na každý veľký sviatok a túto tradíciu som preniesla a teraz ho robím pravidelne ja :).

Kuchár/ka: Andrea Pithartová
Vhodné na : Slovenská
Recept pridaný: 02.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 30
Zdroj: Andrea Pithartová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    CERU si roztopíme v parnom kúpeli, pridáme práškový cukor a dobre premiešame. Potom pridáme vajcia a miešame kým sa všetko pekne nespojí. Potom pridáme kakao a miešame ešte asi 1 minútu. Odstavíme a postupne pridávame hrozienka, posekané želé cukríky, posekané orechy a polámané tortové oplátky. Zmes vylejeme na alobal vysypaný kokosom tak aby sa jeho zrolovaním vytvoril valec podobný "tlačenke". Dáme do chladničky na noc odležať.



Andalúzsky dresing z Debrecínskej bagety
Zdravé sušienky, nielen na Vianoce
Kurací paprikáš