Prajeme dobrú chuť :)

Škoricový veniec

Tak dneska nám odpolední siestu zpestřila tahle úúúžasná dobrůtka....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.04.21

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto : Suroviny zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni.

  2. Krok 2.

    Škoricová plnka : Suroviny zmiešať, aby sa vytvorila hustá kaša.

  3. Krok 3.

    Potom na naolejovanej pracovnej ploche vyvaľkať na čo najväčší obdĺžnik. Potrieť plnkou a pevne zrolovať. Vzniknutú rolku ostrým nožom pozdĺžne rozrezať napoly, obe časti otočiť rezom smerom nahor, zmotať do vrkoča a spojiť do venca.

  4. Krok 4.

    Na plechu s papierom na pečenie nechať asi 30 minút pod igelitom kysnúť. Potom vložiť do vyhriatej rúry a piecť asi 25 minút na 180 °C.



Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Čokoládový cheesecake
Veľkonočná hrudka - syrek