Škoricový veniec
Tak dneska nám odpolední siestu zpestřila tahle úúúžasná dobrůtka....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 300 g Múka hladká
- 2 PL Cukor kryštálový
- 150 ml Mlieko (vlažné)
- 30 g Maslo (zmäknuté)
- 1 KS Vajce (žĺtok)
- 60 g Maslo (zmäknuté)
- 5 PL Cukor kryštálový
- 3 ČL Škorica
Škoricová plnka :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : Suroviny zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni.
-
Krok 2.
Škoricová plnka : Suroviny zmiešať, aby sa vytvorila hustá kaša.
-
Krok 3.
Potom na naolejovanej pracovnej ploche vyvaľkať na čo najväčší obdĺžnik. Potrieť plnkou a pevne zrolovať. Vzniknutú rolku ostrým nožom pozdĺžne rozrezať napoly, obe časti otočiť rezom smerom nahor, zmotať do vrkoča a spojiť do venca.
-
Krok 4.
Na plechu s papierom na pečenie nechať asi 30 minút pod igelitom kysnúť. Potom vložiť do vyhriatej rúry a piecť asi 25 minút na 180 °C.