Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 340 g Múka polohrubá
- 180 g Cukor kryštálový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 80 g Kokos
- 2 KS Vajce
- 8 PL Olej
- 160 g Maslo (rozpustené)
- 2 PL Horúca voda
- 4 PL Kakao (holandské)
- 4 PL RUM (UM)
- 200 g Cukor práškový
Poleva :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : V mise zmiešame všetky suché suroviny, potom pridáme všetky tekuté prísady.
-
Krok 2.
Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na menšie hlboký plech (32x22cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Pečieme v rúre na 170 °C približne 25 minút.
-
Krok 3.
Poleva : Všetky suroviny len zmiešať a vyšľahať vidličkou dohladka.
-
Krok 4.
Ihneď za tepla poprepichujeme koláč obráteným koncom varešky (ale nie až úplne na samé dno). Polejeme kakaovou polevou (dbáme na to, aby pekne zatiekla do všetkých zákutí) a posypeme strúhaným kokosom.