Prajeme dobrú chuť :)

Kravička alebo dvojfarebný koláč

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme : Zmes I.

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zmes I. : Všetky suroviny zmiešať dohromady.

  2. Krok 2.

    Zmes II. : Čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli a nechať mierne vychladnúť. V mise utrieť maslo s cukrom do peny, pridať soľ, postupne zašľahať mixérom jedno vajce po druhom, vychladnutou čokoládu a nakoniec vmiešať múku s práškom do pečiva.

  3. Krok 3.

    Na vymastený a vysypaný plech (32x22cm) natrieť 2/3 tmavé zmesi, potom lyžicou naklásť kôpky svetlé zmesi a do stredu každej z nich dať ešte časť tmavé.

  4. Krok 4.

    Potom vidličkou prejsť vlny a dať do rúry na 45 minút na 160 °C.



Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Paradajková polievka so syrom Grana Padano