Kravička alebo dvojfarebný koláč
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme : Zmes I.
- 450 g Tvaroh jemný
- 1 Konzerva Salko
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 2 PL Múka hladká
- 200 g Čokoláda na varenie
- 125 g Maslo (zmäknuté)
- 1 PL Cukor práškový
- 3 KS Vajce
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 2 PL Múka polohrubá
- Soľ (štipka)
Zmes II.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zmes I. : Všetky suroviny zmiešať dohromady.
-
Krok 2.
Zmes II. : Čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli a nechať mierne vychladnúť. V mise utrieť maslo s cukrom do peny, pridať soľ, postupne zašľahať mixérom jedno vajce po druhom, vychladnutou čokoládu a nakoniec vmiešať múku s práškom do pečiva.
-
Krok 3.
Na vymastený a vysypaný plech (32x22cm) natrieť 2/3 tmavé zmesi, potom lyžicou naklásť kôpky svetlé zmesi a do stredu každej z nich dať ešte časť tmavé.
-
Krok 4.
Potom vidličkou prejsť vlny a dať do rúry na 45 minút na 160 °C.