Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Múka hladká
- 1 kocka Droždie
- 100 g Cukor kryštálový
- 1/2 ČL Soľ
- 200 ml Mlieko (vlažné)
- 1 KS Vajce
- 50 g Maslo
- Džem
- Čokoláda na varenie (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Spracovať cesto a nechať 20 minút v mise zakrytej igelitom. Potom vyvaľkať obdĺžnik a potrieť zmesou zo 150g zmäknutého masla a 1 lyžice múky.
-
Krok 2.
Zmotať ako závin, v polovici naprieč prekrojiť a uložiť v igelite do chladničky na 2 hodiny.
-
Krok 3.
Potom každý diel vyvaľkať na 3mm silný obdĺžnik, pozdĺžne rozpoliť a nakrájať na trojuholníky.
-
Krok 4.
Naplniť podľa chuti, zmotať rožteky a nechať na plechu 30 minút pod igelitom kysnúť. Potrieť vajcom a piecť cca 20 minút na 180 °C.
-
Krok 5.
Ja som ešte hotové pocákala čokoládou.