Maslové croassanty plnené pudingom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Múka hladká
- 100 g Cukor kryštálový
- 1/2 ČL Soľ
- 200 ml Mlieko (vlažné)
- 175 ml Kyslá smotana
- 1 KS Vajce
- 50 g Maslo
- 1 KS Vanilkový puding
- 500 ml Mlieko (na puding)
- Cukor kryštálový (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vypracovať cesto a nechať 20 minút odležať v mise. Potom vyvaľkať obdĺžnik a potrieť zmesou zo 150g zmäknutého masla a 1 polievkovej lyžice hladkej múky, zrolovať ako závin, prekrojiť napoly a dať v igelitovom sáčku na 2 hodiny do chladničky.
-
Krok 2.
Z každého dielu vyvaľkať 2-3mm silný obdĺžnik, pozdĺžne prekrojiť a nakrájať na trojuholníky.
-
Krok 3.
Naplniť uvareným vanilkovým pudingom alebo inou obľúbenou dobrôtkou. Zrolovať, nechať cca 30 minút kysnúť na plechu pod igelitom,
-
Krok 4.
Potom potrieť vajcom a piecť 20 minút na 180 °C.