5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme: Korpus
- 5 KS Vajce
- 80 g Cukor práškový
- 130 g Múka hrubá
-   Soľ (štipka)
- 800 ml Pomarančový džús
- 2 balíček Vanilkový puding
- 4 PL Cukor kryštálový
- 100 g Maslo
- 600 ml Smotana na šľahanie
- 3 balíček Stužovač šľahačky
- 1 KS Citrón
- 1 balíček Vanilkový cukor
Pomarančová náplň
Citrónová náplň
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus : Žĺtky vyšľahať vždy s polovicou cukru z jednej dávky (tj.40g) do hustej peny, bielky ušľahať dotuha so štipkou soli a druhou polovicou cukru (opäť 40g). Do žĺtkovej zmesi vmiešať múku a sneh z bielkov, natrieť na plech s papierom na pečenie a piecť cca 15 minút na 200°C. Mierne vychladnuté preklopiť na tácku a stiahnuť papier. Takto upiecť aj druhý korpus a nechať vychladnúť.
-
Krok 2.
Pomarančová náplň: Všetko uvariť ako puding a do horúceho vmiešať maslo.