Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Citrusový dezert

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 21.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Zložitý
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie

Potrebujeme: Korpus

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Korpus : Žĺtky vyšľahať vždy s polovicou cukru z jednej dávky (tj.40g) do hustej peny, bielky ušľahať dotuha so štipkou soli a druhou polovicou cukru (opäť 40g). Do žĺtkovej zmesi vmiešať múku a sneh z bielkov, natrieť na plech s papierom na pečenie a piecť cca 15 minút na 200°C. Mierne vychladnuté preklopiť na tácku a stiahnuť papier. Takto upiecť aj druhý korpus a nechať vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Pomarančová náplň: Všetko uvariť ako puding a do horúceho vmiešať maslo.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Šunková nátierka
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Pravý segedínsky guľáš