Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Francúzske karamelové kocky

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.04.21

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Korpus:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Korpus: bielky s 1 PL cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Zvyšný cukor vyšľaháme so žĺtkami, pridáme olej, preosiatu múku, kypriaci prášok a kakao. Zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech. pečieme cca 20 minút na 180°C.

  2. Krok 2.

    Plnka: väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme polovicu cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a uvaríme. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a druhej polovice cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto dáme najprv svetlú plnku, necháme trocha stuhnúť a tak dáme tmavú plnku. na koniec ide šľahačka.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rukolový šalát
Párka s vajcom a syrom
Smotanové rezy