Ingrediencie
Korpus:
- 250 g Múka polohrubá
- 150 g Cukor kryštálový
- 5 KS Vajce
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 100 ml Mlieko
- 100 g Kakao
- 250 g Mascarpone
- 250 g Tvaroh jemný
- 250 ml Smotana na šľahanie
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 1 PL Cukor kryštálový
- Čokoláda na varenie
- 3 KS Banán
Plnka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava korpusu - vyšľaháme si bielka s polovičkou kryštálového cukru. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame v mise dokopy. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom a vanilkovým cukrom. K vymiešanému maslu pridáme pomaly žĺtka, teplé mlieko a zmes múky. Posledný pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame. Cesto prelejeme na tortovú formu, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme 30 minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť, potom 2 cm od kraja orežeme dookola a stredok vydlabeme lyžicou a rozdrvíme do misky.
-
Krok 2.
Plnka - vyšľaháme šľahačku a zmiešame s mascarpone, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh, nastrúhanú čokoládu a premiešame.
-
Krok 3.
Na cesto dáme napoly prekrojené banány, plnku a vrch posypeme rozdrveným cestom do kôpky. Trocha pritlačíme a dáme do chladničky.