Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Krtková torta

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Korpus:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Príprava korpusu - vyšľaháme si bielka s polovičkou kryštálového cukru. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame v mise dokopy. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom a vanilkovým cukrom. K vymiešanému maslu pridáme pomaly žĺtka, teplé mlieko a zmes múky. Posledný pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame. Cesto prelejeme na tortovú formu, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme 30 minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť, potom 2 cm od kraja orežeme dookola a stredok vydlabeme lyžicou a rozdrvíme do misky.

  2. Krok 2.

    Plnka - vyšľaháme šľahačku a zmiešame s mascarpone, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh, nastrúhanú čokoládu a premiešame.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Treska s paradajkovou ryžou
Bravčová krkovička s cibuľou
Sušienky z vločiek