5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 500 g Múka hladká
- 1 KS Palmarín
- 2 KS Vajce
- 150 g Cukor práškový
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 500 g Tvaroh jemný
- 50 g Cukor práškový
- 200 g Hrozienka
- 3 KS Vajce
Tvarohová plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : Zo surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 rovnaké časti. Prvá sa rozvaľká a uloží na vymastený plech. Na cesto dáme plnku.
-
Krok 2.
Druhé cesto sa znova rozvaľká a dáme ho na vrch plnky. Pečieme 30 minút pri 180 °C.
-
Krok 3.
Tvarohová plnka : Tvaroh, vajcia a cukor mixujeme asi 3 minúty. Pridáme hrozienka a už len ručne premiešame. Plnku nanesieme na cesto.
-
Krok 4.
Hotový koláčik môžete posypať práškovým cukrom.