Ingrediencie
Cesto:
- 200 g Múka polohrubá
- 300 ml Pitná voda
- 4 KS Vajce
- 60 g Maslo
- 1 štipka Soľ
- 500 ml Mlieko
- 2 balíček Zlatý klas
- 100 g Cukor kryštálový
- 2 KS Vaječný žĺtok
- 1 KS Vanilkový cukor
- 100 g Maslo
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V hrnci zohrejeme vodu, pridáme štipku soli a maslo. Do zohriatej vody (nemala by vrieť) pridáme naraz múku a miešame aby sa nevytvorili hrčky. Cesto miešame cca 5 minút, tým ho odpaľujeme. Keď sa nelepí na steny hrnca, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame po jednom vajíčku a mixujeme na najnižších otáčkach. Keď je hmota lesklá, dáme do cukrárenského vrecúška a striekame kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 20 minút na 180°C. Pozor! Pri pečení prvých 10 minút nesmieme rúru otvárať. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme stredom.
-
Krok 2.
Krém uvaríme klasický ako puding akurát do mlieka pridáme vaječné žĺtky. Do teplého pudingu zamiešame maslo a vrstvíme tiež cez cukrárenské vrecko na venčeky.