Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Venčeky

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 0
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V hrnci zohrejeme vodu, pridáme štipku soli a maslo. Do zohriatej vody (nemala by vrieť) pridáme naraz múku a miešame aby sa nevytvorili hrčky. Cesto miešame cca 5 minút, tým ho odpaľujeme. Keď sa nelepí na steny hrnca, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame po jednom vajíčku a mixujeme na najnižších otáčkach. Keď je hmota lesklá, dáme do cukrárenského vrecúška a striekame kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 20 minút na 180°C. Pozor! Pri pečení prvých 10 minút nesmieme rúru otvárať. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme stredom.

  2. Krok 2.

    Krém uvaríme klasický ako puding akurát do mlieka pridáme vaječné žĺtky. Do teplého pudingu zamiešame maslo a vrstvíme tiež cez cukrárenské vrecko na venčeky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Babičkine buchty
Kysnutý koláč s marhuľami a posýpkou
Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou