Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Medový krémeš

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 15
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z múky, cukru, vajíčok a ostatných ingrediencií vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na cca 3mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na 180 stupňov 8 - 10 minút.

  2. Krok 2.

    Vanilkový krém si pripravíme nasledovne. Väčšiu časť mlieka dáme zohriať spolu s cukrom a žĺtkami. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame puding a klasický uvaríme. Do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom.

  3. Krok 3.

    Navrstvíme na upečené kolieska vychladnutý puding, na to šľahačku a dáme odstáť do chladničky. pred podávaním posypeme práškovým cukrom.



Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
Bebe koláč nepečený
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom