4.45 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 15
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g Múka hladká
- 200 g Cukor práškový
- 1 ČL Sóda bikarbóna
- 2 KS Vajce
- 2 KS Vaječný žĺtok
- 100 g Hera
- 1 l Mlieko
- 200 g Cukor kryštálový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 2 KS Vaječný žĺtok
- 120 g Vanilkový puding
- 250 g Maslo
- 500 ml Smotana na šľahanie
- 100 g Cukor kryštálový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 2 balíček Stužovač šľahačky
Pudingový krém:
Šľahačka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z múky, cukru, vajíčok a ostatných ingrediencií vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na cca 3mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na 180 stupňov 8 - 10 minút.
-
Krok 2.
Vanilkový krém si pripravíme nasledovne. Väčšiu časť mlieka dáme zohriať spolu s cukrom a žĺtkami. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame puding a klasický uvaríme. Do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom.
-
Krok 3.
Navrstvíme na upečené kolieska vychladnutý puding, na to šľahačku a dáme odstáť do chladničky. pred podávaním posypeme práškovým cukrom.