Prajeme dobrú chuť :)

Jablková štrúdľa s vanilkovým krémom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 7
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pripravte si cesto sami alebo pripravte cesto, ktoré ste si kúpili. Hrozienka pokvapkáme rumom a necháme odstáť.

  2. Krok 2.

    Orechová strúhanka : Pre orechovú strúhanku speníme maslo na panvici. Pridáme strúhanku a na miernom ohni pomaly pražíme do zlatista. Ku koncu vmiešajte orechy, krátko ich opečte a opäť zložte zo sporáka.

  3. Krok 3.

    Olúpte a ošúpte jablká a rýchlo pokvapkajte citrónovou šťavou. Potom podľa kyslosti jabĺk pridajte viac alebo menej cukru, primiešajte klinčekový prášok a silnú štipku škorice. Rúru predhrejeme na 180 ° C horúcim vzduchom, natrieme vhodný pekáč maslom.

  4. Krok 4.

    Najlepšie je natrieť pripravené štrúdľové cesto tak, aby štrúdľa spočívala na papieri na pečenie. Asi na polovicu cesta natrieme orechovú strúhanku. Na vrch posypte jablká a hrozienka. Zvyšný povrch cesta výdatne potrieme rozpusteným maslom, okraje preložíme a závin zrolujeme.

  5. Krok 5.

    Konce dobre utesnite a pomocou papiera na pečenie štrúdľu zdvihnite do panvice. Cesto potrieme vajíčkom a pečieme 40 - 50 minút do zlatista .

  6. Krok 6.

    Vanilkový krém : Z uvedených ingrediencií uvaríme riedky puding, ktorý trocha zahustíme Solamylom.

  7. Krok 7.

    Hotový závin vyberte, nechajte ho vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom. Do taniera si vlejeme trocha vanilkového krému, vložíme závin a podávame.



Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty
Hovädzí guľáš na rakúsky spôsob
Francúzke zemiaky