Jablková štrúdľa s vanilkovým krémom
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 7
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Lístkové cesto (cesto na štrúdľu)
- 1,5 Kg Jablko
- 100 g Hrozienka
- 100 g Cukor kryštálový
- 30 g Škoricový cukor
- Citrónová šťava (podľa chuti)
- 1 KS Vajce
- Cukor práškový (podľa potreby)
- 100 g Strúhanka
- Maslo (podľa potreby)
- 100 g Vlašské orechy (menšie kúsky)
- 1 l Mlieko
- 1 balíček Vanilkový puding
- 50 g Cukor kryštálový
- Solamyl (podľa potreby)
Orechová strúhanka
Vanilkový krém
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravte si cesto sami alebo pripravte cesto, ktoré ste si kúpili. Hrozienka pokvapkáme rumom a necháme odstáť.
-
Krok 2.
Orechová strúhanka : Pre orechovú strúhanku speníme maslo na panvici. Pridáme strúhanku a na miernom ohni pomaly pražíme do zlatista. Ku koncu vmiešajte orechy, krátko ich opečte a opäť zložte zo sporáka.