Prajeme dobrú chuť :)

Cuketový koláč

Stálicí v mé kuchyni se mimo cuketového nákypu stala taky tahle jednoduchá, avšak výtečná cuketová buchta. V různých obměnách si ji dopřáváme po celou cuketovou sezónu a zatím se nám nikdy nepřejedla... A když "mám roupy", nastrouhám ji i se slupkou a je pak hezky zelená..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať olej, cuketu, arómu, polohrubú múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.

  2. Krok 2.

    Cesto vliať do vymasteného a vysypaného klasického veľkého plechu 42x32cm (ja som dnes použila o málinko menší plech, tak je koláč veľa vysoká) a piecť asi 30 minút na 170 stupňov.

  3. Krok 3.

    Nechať vychladnúť a potom už je to na vás. Možno poliať čokoládovou polevou a posypať treba kokosom, potrieť džemom alebo osladenou kyslou smotanou.

  4. Krok 4.

    Ja sa zamilovala do marcipánovej polevy od Dr.Oetkera. Použila som 3 sáčky, namiešala podľa návodu s mliekom a nakoniec som vrch polaila rozpustenou čokoládou.



Losos so sójovou omáčkou
Jablkové ružičky
Špenátová polievka so smotanou