Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Cuketový koláč

Stálicí v mé kuchyni se mimo cuketového nákypu stala taky tahle jednoduchá, avšak výtečná cuketová buchta. V různých obměnách si ji dopřáváme po celou cuketovou sezónu a zatím se nám nikdy nepřejedla... A když "mám roupy", nastrouhám ji i se slupkou a je pak hezky zelená..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 14.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať olej, cuketu, arómu, polohrubú múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.

  2. Krok 2.

    Cesto vliať do vymasteného a vysypaného klasického veľkého plechu 42x32cm (ja som dnes použila o málinko menší plech, tak je koláč veľa vysoká) a piecť asi 30 minút na 170 stupňov.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Rascová polievka s vajíčkom
Výborné fašírky