5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 30
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Múka hladká
- 250 ml Mlieko polotučné
- 1 KS Vajce slepačie
- 42 g Droždie
- 4 PL Olej slnečnicový
- štipka Soľ
- 1 KS Citrónová kôra
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Urobíme si kvások z mlieka, droždia a lyžičky cukru. Do misy preosejeme múku, práškový cukor. Pridáme vajce, zvyšných 150ml mlieka, cirtónovú kôru,olej, troška soli ... prilejeme kvások a všetko zmiešame dokopy. Dáme vykysnúť na teplé miesto.
-
Krok 2.
Cesto vylejeme na dosku posypanú múkou ... rozvaľkáme .. a vykrajujeme šišky .Do stredu spravíme palcom dierku. Necháme ich chvíľu vykysnúť na doske ešte a pečieme na panvici s olejom. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.